Happy Holidays!

 

Have a wonderful vacation everyone and come back fresh and ready to work in January!  Don’t forget to do some review work on your live worksheets accounts!  There are some Christmas activities and you should revise any unfinished work from this term.  Enjoy!!

Here is a sample of some English pop music if you want to listen to some Christmas music in English!!!

Have a wonderful winter vacation!

Manolo and Lindley

 

Short answers / These are / Those

Hello Year 3!

DON’T FORGET TO PRACTICE YOUR ENGLISH PRESENTATION. SEND IT BY DECEMBER 12!!!

Here are some videos and exercises to revise and practice the things we are working on in class.

Watch this to revise giving short answers with “to be.”

Here are some exercises for you to practice.

Last week, we studied THIS and THAT.  Now, let’s talk about more than one thing at a time.  Watch this video to practice with THESE and THOSE.

Now click on the pictures to do some exercises.

Don’t forget to leave us a commentary.

Let’s talk about your home!

Where do you live?

Watch below to listen to people talking about their homes and the things in them.

From a British perspective:

From an American perspective:

 

Click the pictures to do the exercises!

 

And, now for a more challenging exercise:

 

Don’t forget to leave a comment and let us know you’ve done exercises!

Year 5 and Year 6! Time to revise…

Hello Year 5 and Year 6-  There is a long holiday weekend coming up!  You should have plenty of time to revise and brush up on some concepts!

Here are some videos to preview and review the things are we are discussing in class.  Listen and repeat for practice.

Ordinal Numbers

Question words.

Click on the  picture to do the exercises.

Leave us a comment to let us know you have done the activities.

We celebrated THANKSGIVING!

Hello-

Last week we celebrated Thanksgiving, on the 22nd of November.  We talked about the day, why Americans and Canadians celebrate it, and we also talked about the food we eat to mark this historic North American holiday.  Finally, we also enjoyed a traditional dish- pumpkin pie – that Americans often eat on this occassion.

Here are links to the videos we watched if you’d like to see them again, photos of the mini-pies we sampled and, of course the recipe so you can make it at home yourself!

Thank you for helping me to celebrate this special day in my adopted home!

Lindley

Hola,

La semana pasada, el día 22 celebramos Thanksgiving Day en el cole. Hablamos sobre el día, el porqué de que se celebre en USA y Canadá así como de la comida que comemos para celebrar este día tan importante en la cultura norteamericana.  Por último, degustamos una mini- tartaleta de calabaza tradicional norteamericana que solemos comer en esta celebración.

¡Aquí os dejo los enlaces a los vídeos que hemos estado viendo, las fotos y por supuesto la receta para que podáis hacerla en casa vosotros mismos!

Gracias por vuestra ayuda en la celebración de esta fiesta tan importante para mi en mi país adoptivo.

Lindley

TRADITIONAL PUMPKIN PIE

TARTA DE CALABAZA

ANTES DE NADA…

Es conveniente empezar diciendo que el puré de calabaza en Estados Unidos se compra ya enlatado, sin embargo en España la compramos como verdura fresca y la asamos o cocemos. El método más rápido para asarla es lavarla bien, cortarla en trozos. Desplegar papel de aluminio o papel vegetal en una bandeja del horno y poner los trozos bocabajo. Una vez asados, se separan de la cáscara fácilmente con una cuchara. Después, la batimos o licuamos con ayuda de algún aparato. ¡Ahora ya está todo listo para comenzar!

INGREDIENTES

  • 500 gr de puré de calabaza
  • 500 ml de leche evaporada
  • 3 huevos
  • 20 gr azúcar blanca
  • 2 gr de sal
  • 6 gr de canela molida
  • 2 gr de nuez moscada molida
  • 4 de jengibre molido
  • 2 de clavo molido (opcional)
  • 1 Masa de hojaldre ya hecho

INSTRUCCIONES

Mezclar en un bol el azúcar, la sal y las especias. A continuación, batir los huevos y añadirlos. Remover y añadir poco a poco la leche evaporada. Cuando esté todo mezclado, añadimos el puré de calabaza. Extender la masa en un recipiente para horno y poner la mezcla encima del hojaldre. Meter al horno a 170/180 º unos 50 o 60 minutos hasta que se vea cuajada. Se puede comprobar la textura con un tenedor o palillo de dientes. Si observamos que los filos de la masa se están quemando o dorando en exceso, podemos poner papel de aluminio en los bordes para prevenirlo. Podéis disfrutarla aún más añadiendo a la hora de servirla nata montada.

¡Espero que os guste!

Lindley McCarthy

×Utilizamos cookies propias y de terceros para mostrar videos y diapositivas, obtener estadísticas y ofrecerle publicidad personalizada. Puede consultar nuestra Política de Cookies para saber cómo utilizamos dichas cookies y cómo puede gestionarlas. Al navegar o utilizar Alqueria.es entenderemos que acepta nuestra política de cookies.